Oavgjort i seriepremiären mot Valby/V Klagstorps BK

matchbildEfter en fin laginsats där det fanns många målchanser slutade årets seriepremiär oavgjort med resultat 2-2. Det fanns en fin skara supportrar från Nationen som gjorde ett bra jobb som 12e spelaren när solen lös på Smörlyckans IP.

Matchen började bra för FC där det syntes att laget ville rulla boll även med de sämre förutsättningarna som planen gav. Detta gav snabbt utdelning där Ross kunde sätta 1-0 (9′). Efterhand syntes det att planen sög musten ur benen och det blev svårt att rulla boll genom mittfältet. Gästerna kunde då flytta upp och sätta press på fasta situationer. Det var även på en fast situation det kvitterades, 1-1 (38′). Innan halvlek med ett snabbt och snyggt spel genom mitten och en fin assist av William kunde Ross återigen ta FC till ledningen, 2-1 (41′).

I andra halvlek var det mycket långbollar som dominerade spelet från båda lagen men FC gjorde det svårt för gästerna att komma till avslut. Efter att vrickat båda fötterna var Kaptenen Kewin tvungen att kliva av efter en mycket god insats och andra målvakten Tobias S fick ställa sig i målet med ca 20 min kvar av matchen. FC hade flera goda anfall där halvchanser skapades där matchen kunde punkterats. Men återigen på en fast situation kunde gästerna kvittera efter en förvirrande insats av dommaren, 2-2 (87′).

Sammanfattningsvis var det en bra insats där alla jobbade hårt där FC var det spelande laget. Ser verkligen lovande ut för resten av säsongen!!