Obesegrade efter två omgångar

fclogo_notextEfter säsongens två första seriematcher står FC Helsingkrona med 4 poäng och mer borde det varit.

I första matchen stod Staffanstorp United FC Ungdom för motståndet och vi spelade strukturerat även om bollinnehavet var till gästernas fördel. Men med bra försvarsspel och snabba omställningar där vi kom runt bra på kanterna skapade vi väldigt många bra chanser. Men ledningsmålet kom först i början av andra halvlek av Petter Håkansson. Därefter tappade vi strukturen något och bjöd in till fler chanser för gästerna där målvakten för dagen, Calle Söderström, stod för en mycket fin benparad! Men till slut slapp det in ett mål bakåt. Vi stod upp bra och gav oss inte och till slut var en poäng säkrad efter en kämpainsats. En viss besvikelse infann sig efteråt, då känslan av att det kunde blivit mer kröp på…

I andra matchen togs vi emot av Kävlinge GIF på Högalids IP. Vi tog tidigt tag i bollen och rullade runt väldigt fint genom mittfältet. Det ledda fram till många fina målchanser som borde lett till en stor ledning för oss gäster men 0-0 höll i sig till 30 spelminuten då Tobbe B gjorde ett välförtjänt 0-1. Först en bit in i andra halvlek gjorde Mikael 0-2 och då blev vi lite förslappade och lät Kävlinge komma in i matchen. Detta ledde till en situation där ”onämnd” tog bollen med handen i straffområdet och hemmalaget fick straff i 66 spelminuten och 2-1 var ett faktum. Spänningen höll i sig och det verkade som att FC inte kunde få in bollen fast många fina chanser. Då kliver tränarduon Alex och Axel in och gör ett superbyte, Viktor byts in på anfallet.. I 85 spelminuten får Viktor bollen strax utanför straffområdet och lossar ett kanonskott och den rullar in över mållinjen och matchen är avgjord med 5 minuter kvar.