Seger innan sommaruppehållet

fclogo_notext

I sista matchen innan sommaruppehållet kom en efterlängtad seger med 1-2 på bortaplan i andra mötet med Staffanstorp United FC Ungdom.

Vi hade lyckats få ihop ett starkt lag fast det var en sommarmatch och vi gjorde en gedigen insats. Vi jobbade hårt tillsammans i defensiven och skapade många farliga lägen framåt. I första halvlek pressade vi högt och vann därmed boll högt. Vilket gav oss många farliga omställningar framåt. Ledningsmålet kom genom Niklas Olsson som gjorde sin andra match i laget. Vi fortsatte pressa och till sist gav det ytterligare utdelning genom Simon Ewetz och ställningen var 0-2 till oss i halvtid.

I andra halvlek blev det större ytor då alla började bli lite tröttare men vi var fortfarande starka i defensiven även om Staffanstorp lyfte upp och kom till fler lägen. Till slut slapp det dock igenom ett mål bakåt och ställningen var 2-1. Nu kom det in nervositet men vi fortsatte spela som ett lag och höll ihop det bakåt. Då hemmalaget försökte trycka på så fann vi fler luckor framåt och kom till många farliga lägen men slutresultatet blev 2-1 till FC Helsingkronas favör för en gångs skull.

Nu tar vi sommaruppehåll i matchspelet och ser framemot höstsäsongen där jakten efter en kvalplats fortsätter.