Storseger i säsongsavslutningen

matchbildEfter en stark insats lyckades FC Helsingkrona besegra Kävlinge GIF med hela 8-0 i den avslutande serieomgången och därmed ta säsongens andra trepoängare.

För första gången i år kunde FC Helsingkrona gå ut på planen stärkta av självförtroende efter en seger i bagaget från föregående omgång. Självförtroendet var till och med så bra att det nästan andades lite hybris under inledningen av matchen där Helsingkrona förde spelet men gjorde det onödigt svårt för sig i de avgörande lägena. En bit in i den första halvleken skulle dock hemmalaget ta ledningen efter att motståndarnas försvarare tappat bort Erik Meisner som smugit sig in i straffområdet. När den killen får bollen i snäv vinkel på volley är det inte mycket för målvakten att göra och 1-0 var ett faktum. Helsingkrona fortsätter föra spelet och efter ett tidigt inlägg från höger lyckades Vincent Mens knoppa in bollen vid första stolpen. Efter det andra målet går tempot ner och Kävlinge får ett större bollinnehav, dock utan att skapa några egentliga målchanser. Strax innan pausvilan är det istället återigen Helsingkrona som tar kommandot och efter att Martin blivit fälld i straffområdet får laget en ypperlig möjlighet att dryga ut sin ledning. Martin, som tog hand om straffen själv, träffade dock stolpens utsida.

I den andra halvleken höjer Helsingkrona tempot och motståndarlaget hänger inte med när Vincent sätter fart och två gånger om placerar bollen i nät. Tobias Svensson visade därefter att han inte vill bli långvarig som vikarierande mittback när han vandrade med bollen från eget straffområde och efter några vägpassningar nådde fram till motståndarnas mål och placerade in bollen elegant bakom bortalagets målvakt. En stund senare bjuder Wille på matchens delikatess när han från kortlinjen driver bollen inåt i banan och smeker upp den i bortre krysset.
Den sista delen av matchen är det Helsingkrona som har samtliga målchanser och Martin ökar på lagets annars skrala utdelning på hörnor under året, när han på volley placerar in bollen vid första stolpen. På stopptid kommer till slut 8-0 efter att Niklas tagit sig in framför mål och varit sist på bollen efter en tilltrasslad situation.

Coacherna har ordet:

– Det var en väldigt bra insats av hela laget, särskilt i andra halvlek. Vi visade att vi har en stark trupp och att vi blir att räkna med till nästa säsong, säger ena coachen Calle Söderström.

Den andra coachen, Alexander Albrecht, fyller i:
– Visst var det så, men jag vill framförallt lyfta fram min tränarkollega och för dagen målvakt, Calle, som gjorde en fantastisk insats.