Välförtjänad första trepoängare

matchbildFC Helsingkrona bärgade under söndagen hem första vinsten för säsongen när Hurva IF besegrades med 2-3 efter en rafflande tillställning.

Efter att ha spelat bra under hösten utan att ha fått någon poängmässig utdelning var det ett taggat lag som åkte till Hurva. Helsingkrona började också starkt och utnyttjade sin offensiva snabbhet mot ett aningen långsammare försvar. Efter att ha radat upp ett antal chanser blev Petter Håkansson till slut nedsparkad vilket inte gav domaren något annat alternativ än att blåsa straff till bortalaget. Martin Stenman stegade fram och lyckades kyligt finta ner målvakten i ena hörnet samtidigt som han med sträckt vrist placerade in bollen vid den andra stolproten. Efter ledningsmålet fortsätter Helsingkrona att trycka på och en stund senare sitter 0-2 efter att Wille skurit in från vänster och placerat in bollen i mål med ett distinkt avslut vid närmsta stolpen.

Efter det andra målet tappar Helsingkrona koncentrationen och Hurva kan reducera på en tveksamt dömd straff och dessutom kvittera strax före halvtidsvilan. I andra halvlek reser sig Helsingkrona igen och Petter Håkansson visar prov på fin spänst när han efter ett inlägg vinner duellen i straffområdet och trycker in 2-3 med pannan. Helsingkrona behåller därefter det mesta av spelet och inte ens en ytterst tveksam utvisning på David Syll får laget att tappa greppet om matchen. Med undantag för någon enstaka möjlighet för hemmalaget spelar laget väldigt stabilt och när domaren blåser av matchen är säsongens första 3-poängare bärgad.

Coacherna har ordet

– Det var en fantastisk laginsats där alla slet för varandra och gjorde sitt yttersta, säger coach Calle Söderström.

Den andra coachen, Alexander Albrecht, fyller i:
– Visst var det så, men jag vill framförallt lyfta fram min tränarkollega och för dagen målvakt, Calle, som gjorde en fantastisk insats.

Nästa match spelas på lördag 1/10 och då är det ytterligare 3 poäng som gäller.

2 reaktion på “Välförtjänad första trepoängare

  1. Har hört att motståndarlaget på lördag kan bli svåra att klå, de är riktigt tunga !

    Säger bara en sak – Lycka Till !

Kommentarer inaktiverade.